Psychohealth: Psychohealth Χαρά Παπασαράντη – Ψυχολόγος

Newsletter

Δώστε το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.
Γνωρίστε την Ψυχολόγο

Γνωρίστε την Ψυχολόγο

Γνωρίστε την Ψυχολόγο

Η κ.Χαρά Παπασαράντη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Leeds Metropolitan University της Αγγλίας και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Master of Arts in Clinical Psychology) στο University of Indianapolis των Ην.Πολιτειών, αποφοίτησε το 1998. Στην διάρκεια των σπουδών της έχει ασκήσει πρακτικά το επάγγελμα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "Δρομοκαίτειο", όπου συμμετείχε με εποπτεία σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες γυναικών με ψυχικές διαταραχές και στο τμήμα ψυχοκοινωνικής επανένταξης ατόμων μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, του Γενικού Νοσοκομείου της Indianapolis των Ην.Πολιτειών. Επίσης, έχει εργαστεί εθελοντικά στο "Ανοικτό Πολυιατρείο" των Γιατρών του Κόσμου, παράρτημα Αθήνας.

Στο χρονικό διάστημα 2001-6 εργάστηκε ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Σεξολογίας και Διαφυλικών Σχέσεων, υπό την διεύθυνση του Dr.Θάνου Ασκητή, τα καθήκοντα της αφορούσαν την διεξαγωγή ατομικών και ομαδικών συνεδριών, την χορήγηση και ερμηνεία των τεστ προσωπικότητας 16PF και ΤΑΤ, την οργάνωση της ανοιχτής γραμμής ψυχολογικής στήριξης, την εισήγηση στο πρόγραμμα σεμιναρίων εμψυχωτών ψυχολόγων σεξουαλικής αγωγής-διαφυλικών σχέσεων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, την οργάνωση ομάδων ενημέρωσης κοινού και την συμμετοχή σε επιστημονικές ομάδες μελέτης και έρευνας. Επίσης, στο διάστημα 2002-3 εργάστηκε ως ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός του φορέα ΕΔΡΑ (κοινωνικές συνεταιριστικές δραστηριότητες ευπαθών ομάδων) και συγκεκριμένα στο οικοτροφείο "Ιπποκράτης Ι", στα πλαίσια της αποασυλοποίησης και ψυχοκοινωνικής επανένταξης χρόνιων ψυχικά ασθενών. Κατά την διάρκεια της παραπάνω εργασίας της παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος "Ψυχαργώς" από το υπουργείο Υγειάς, με θέμα: "λειτουργία οικοτροφείου για άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές" και ακολούθησε πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, σε δομές της Αθήνας και σε αντίστοιχες με έδρα το Berkshire της Αγγλίας. Από το 2004 μέχρι σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο.

Η επαγγελματική της κατάρτιση στην ψυχοθεραπεία ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση του διετούς προγράμματος στην Εκλεκτική Συμβουλευτική προσέγγιση, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Εκπαίδευσης. Στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής παρακολούθησε δύο κύκλους σεμιναρίων, τον πρώτο για την θεωρία των συστημάτων της οικογένειας και οικογενειακή θεραπεία και τον δεύτερο για την έννοια του κύκλου ζωής της οικογένειας σαν υπόβαθρο της κλινικής δουλειάς. Η επιμόρφωση της περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση στην χορήγηση, ανάλυση και ερμηνεία του τεστ προσωπικότητας 16 Personality Factors, από την Ψυχομετρική Εταιρεία.

Έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια-συνέδρια:
• Ημερίδα για την Βραχεία Δυναμική Ψυχοθεραπεία, από τον Dr.Peter Sifneos.
• Σεμινάριο για την Θεραπευτική Αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, από την Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.
• Συμπόσιο για τα Νεότερα Δεδομένα στην Έρευνα και Θεραπεία της Ψυχογενούς Ανορεξίας, από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
• Ημερίδα για τις Κρίσεις Πανικού και Φοβίες, από την Εταιρεία Συμβουλευτικής.
• Ημερίδα για την Συμβουλευτική στον Χώρο της Υγείας, από την Εταιρεία Συμβουλευτικής.
• Ημερίδα για την Σεξουαλική Υγεία στον ’νδρα και στην Γυναίκα: Νέες Αντιλήψεις, από τον Dr.Θάνο Ασκητή.
• Ημερίδα για τις Ευπαθείς Ομάδες Πληθυσμού: Κοινωνική Ενσωμάτωση και Σύνδεση με την Αγορά Εργασίας, από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών.
• Σεμινάριο για τις Υπηρεσίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, από την οργάνωση ατόμων με ειδικές ανάγκες "Θεοτόκος".
• Σεμινάριο για την Συμπεριφοριστική Προσέγγιση για την Εκπαίδευση και Θεραπεία Παιδιών με Αυτισμό, από την Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.
• Σεμινάριο Εκπαίδευσης Στελεχών για την Διάγνωση και Αποκατάσταση Δυσλεξικών Παιδιών και Εφήβων, από το Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών.
• Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Σχολές Γονέων: Επιστημονική Παρέμβαση στην Στήριξη και Εκπαίδευση της Οικογένειας.
• Σεμινάριο Εκπαίδευσης Οροθετικών και Ασθενών με AIDS, από το Κέντρο Ζωής και Έμπνευσης.
• 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας.
• 8ο Πολυθεματικό Συμπόσιο Ψυχικής Υγείας του ΕΨΨΕΠ.
• 6o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.
Η κ.Παπασαράντη από το 2000 είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ και EACH), όπως επίσης, από το 2004 διατελεί και επίσημο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Πανελλήνιου Κοινωνικού Φορέα Πρόληψης Αγωγής Υγείας.

Leave as your message